01.06.2024 / 10:38 Politika - Reakcije

Cvijanović napala lidera SDS-a: Ne smije imenovati stvarnog krivca

Cvijanović napala lidera SDS-a: Ne smije imenovati stvarnog krivca
Foto: FENA

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da, iako su na sasvim različitim političkim pozicijama, zaista joj je žao što je SDS suočen sa problemima u vezi sa izlaskom na izbore, ali izjave predsjednika SDS-a Milana Miličevića, osim što su besmislene i nimalo pametne, i krajnje su bezobrazne.

- Miličević očigledno ne smije da imenuje stvarnog krivca, pa zato stvara imaginarne. Valjda Miličević zna da SDS na listu OFAK nisu stavili ni SNSD niti Agencija za bankarstvo Republike Srpske - naglasila je Cvijanović za Srnu upitana da prokomentariše izjavu Miličevića da je "SNSD je preko svoje Agencije za bankarstvo naredio bankama u Republici Srpskoj da SDS ne može imati račun".

Ona je navela da prema Miličevićevoj antilogici ispada da su funkcioneri SNSD-a prvo sami sebi pogasili bankovne račune, da bi onda mogli ugasiti i SDS-u što je krajnja nebuloza.

- Neka se Miličević obrati američkoj Ambasadi, a onda i bankama i upita ih po kojem zakonu ili sudskoj presudi su to učinile, umjesto da iznosi ovakve patetične izmišljotine - rekla je Cvijanović.

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Milan Miličević, izjavio je da će SDS, uprkos sprezi stranog faktora i SNSD-a koji pokušavaju da joj zabrane rad, izaći na izbore.

"Odluka Centralne izborne komisije BiH je jedan od najtežih udaraca u historiji SDS-a. Ovom odlukom nam je, nakon 34 godine, praktično onemogućeno učešće na svim izborima," rekao je Miličević.

On je dodao da SNSD već 20 godina satanizuje SDS kao izdajničku stranku Zapada, a sada je očigledno da je SDS jedina stranka kojoj je Zapad, uz pomoć SNSD-a, onemogućio učešće na izborima.

"SNSD je preko svoje Agencije za bankarstvo naredio bankama u Republici Srpskoj da SDS ne može imati račun, čime nas finansijski dave, dok CIK svojim nelegalnim odlukama pokušava zadati završni udarac," naglasio je Miličević.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo