28.05.2024 / 20:33 Crna hronika - Ubistvo u pokušaju

MUP KS: U školi u Sarajevu povrijeđena dva učenika, jedan teže

MUP KS: U školi u Sarajevu povrijeđena dva učenika, jedan teže
Foto: Facebook
U sarajevskoj osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" danas se došlo do incidenta u kojem je jedan učenik izboden od strane drugog. Ovu je informaciju za portal Vijesti.ba potvrdila Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

O cijelom slučaju oglasio se i MUP Kantona Sarajevo.

- Danas oko 13.15 sati, osoblje Osnovne škole “Behaudin Selmanović” obavijestilo je PU Novi Grad da je učenik IX razreda zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio učenik, također, IX razreda.

Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju, navela je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS.

Novalić dodaje da je povrijeđen još jedan učenik.
 
- Povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik IX razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. U poslijepodnevnim satima, maloljetni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju i Lakša tjelesna povreda i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnicima, Uprava policije i KTKS više detalja neće saopćavati, navela je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo