28.05.2024 / 13:04 Svijet - Palice, pištolji, šake

Snimljen brutalni obračun na ulicama Rusije

Snimljen brutalni obračun na ulicama Rusije
Screenshot: X

Ruske vlasti pokrenule su krivičnu istragu masovne ulične tučnjave i pucnjave u gradu Čeljabinsku tokom vikenda u kojoj su navodno sudjelovali ratni veterani iz Ukrajine.

Na snimci tučnjave koju su objavili lokalni mediji vidi se kako grupa muškaraca tupim predmetom tuče muškarca koji je ležao licem prema zemlji. Neki od muškaraca nosili su maske.

Nekoliko trenutaka kasnije, grupa muškaraca odjevenih u crno stigla je u dva automobila i počela pucati na prvu grupu muškaraca, koji su potom pobjegli s tog područja.

Dužnosnici su rekli da su “svi oni koji su sudjelovali” u sukobu uhapšeni nakon što je tučnjava izbila u subotu poslijepodne. Nije poznato koliko je ljudi privedeno. Neslužbeni izvori tvrde da su uhapšena tri muškarca, uključujući jednog maloljetnika.

"Oni koji su bili uključeni u sukob otvorili su vatru na svoje protivnike na temelju osobnog neprijateljstva", saopćilo je tijelo za provođenje zakona ne navodeći uzrok spora.

Neki izvještaji sugeriraju da je ulična tučnjava možda izbila zbog "ljubavnog" trokuta, odnosa između žene, vojnika i veterana Wagnerove grupe plaćenika.

Međutim, prema izvještaju jednog lokalnog medija, tučnjava je izbila nakon što je borca ​​Wagnera i njegovu djevojku navodno napala nepoznata grupa muškaraca.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo