18°C
Mostar 23°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 19°C

17.05.2024 / 14:06 Obrazovanje - Vlada ZDK

OŠ 'Vladimir Nazor' Zenica proslavila 65. rođendan: Posljednjih pet godina u školu uložen milion maraka

OŠ "Vladimir Nazor" Zenica prigodnim programom proslavila je 65. rođendan, a svečanosti je prisustvovala delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju je predvodio premijer Nezir Pivić.

OŠ "Vladimir Nazor" pohađa oko 600 učenika u centralnoj školi na Mokušnicama i PŠ "Luke", a na školskim zgrada su posljednjih nekoliko godina realizovana ulaganja u visini od jedan milion maraka, čime su značajno poboljšani uslovi za izvođenje nastave i boravak u školi.

Uputivši čestitke učenicima i nastavnicima, premijer Pivić je istakao da je Vlada opredjeljena da pomaže mladima, pruža različite vrste podsticaja i ulaže u obrazovanje, ali i da vodi brigu o materijalnom položaju prosvjetnih radnika.

- Odmah na početku mandata mi smo se odlučili da priznamo i vrednujemo rad zaposlenika u obrazovanju, tako da smo odmah povećali plate zaposlenih za 15 posto. I dalje ćemo raditi na tome, kako bi plate pratile rast troškova života - rekao je premijer Pivić.

Posebno se zahvalio ranijem ministru obrazovanja Spahiji Kozliću u čijem mandatu je napravljen najveći iskorak kod ulaganja u školsku infrastrukturu.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija rekao je da je resorno ministarstvo nastavilo ulaganja i ove godine, tako da je za rekonstrukciju krova u PŠ "Luke" odobrilo 150.000 KM.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo