13.05.2024 / 22:10 Svijet - Tesla

Musk ponovo zapošljava ljude kojima je prije nekoliko sedmica podijelio otkaze

Musk ponovo zapošljava ljude kojima je prije nekoliko sedmica podijelio otkaze
Foto: Profimedia
Tesla je opet počela zapošljavati neke iz odjela za punjenje električnih vozila kojem je Elon Musk prije nekoliko sedmica uručio otkaz. Radio se o odjelu koji je imao oko 500 ljudi.

Glavni među osobljem koje se vratilo je Max de Zegher, direktor zaduženja za Sjevernu Ameriku, objavio je Bloomberg pozivajući se na anonimne izvore. De Zegher je bio jedan od vodećih menadžera nakon Rebecce Tinucci, više direktorice koju je Musk otpustio krajem prošlog mjeseca zajedno s gotovo svima ostalima iz tog odjela.

Zasad se ne zna koliko točno je otpuštenih radnika ponovno zaposleno. Musk i de Zegher nisu htjeli komentarisati ovu vijest.

Muskovo raspuštanje tima zaprepastilo je širi sektor električnih vozila, budući da su tzv. Superchargeri nedvojbeno bili jedan od najboljih Teslinih proizvoda. Prošle godine firma je uvjerila konkurente da prihvate njene punjače kao industrijski standard i potpisala je ugovore s mnogim najvećim svjetskim proizvođačima kako bi svoju mrežu otvorila svojim kupcima.

Musk je prošle sedmice obećao potrošiti više od 500 miliona dolara na Teslinu mrežu punionica ove godine. Rekao je da Tesla planira uvoditi nove punjače sporijim tempom i sada se sve više usredotičiti na postojeće lokacije.

Tesla je svoje prve Superchargere predstavio u septembru 2012, nedugo nakon što je proizvođač električnih automobila počeo proizvoditi limuzinu Model S. Kompanija sada ima više od 6.200 stanica i 57.000 priključaka širom svijeta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo