20°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

10.05.2024 / 07:19 Košarka - NBA play-off

Dallas izjednačio protiv OKC-a, Dončić sjajan

Dallas izjednačio protiv OKC-a, Dončić sjajan
Foto: X
Košarkaši Dallas Mavericksa pobijedili su Oklahoma City Thunder 119:110 i izjednačili rezultat u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije na 1:1.

Serija koja se igra na četiri pobjede sad seli u Dallas gdje će Mavericksi u sljedeće dvije domaće utakmice pokušati potvrditi stečenu prednost protiv omjerom pobjeda i poraza najbolje ekipe Zapada u osnovnom dijelu lige.

Luka Dončić postigao je 29 koševa, imao 10 skokova, sedam asistencija i tri osvojene lopte. Gađao je s 52 posto preciznosti i pokazao bolju igru nego u uvodnoj utakmici serije kad ga je Thunder limitirao na 6/19 iz igre. P.J. Washington također je ubacio 29 poena. Imao je i 11 skokova. Kyrie Irving ubacio je tek devet, ali uz 11 asistencija za Mavse.

Očekivano najbolji kod OKC-a bio je Shai Gilgeous-Alexander. Najveća zvijezda kluba zaustavila se na 33 koša, uz 12 skokova i osam asistencija. Jalen Williams dodao je 20, a Chet Holmgren, drugi u izboru za najboljeg rookieja sezone, postigao je 11 koševa, imao pet skokova i šest asistencija. Svi ostali strijelci domaće ekipe ubacili su jednoznamenkast broj poena.

Bio je ovo prvi poraz Thundera u ovosezonskom doigravanju i prva utakmica u kojoj su primili više od 100 koševa u drugom dijelu ove sezone. Ona je otvorena padom Dončića licem u parket. Slovenska superzvijezda NBA lige nije pretrpjela povredu i taj pad nije na nju utjecao.

Dončić je zabio svoja prva tri šuta i postigao osam koševa u uvodne tri minute susreta te 16 u prvoj četvrtini.

Poraz je upisala i najbolja ekipa Istoka i omjerom najbolji sastav osnovnog dijela. Bolji od Celticsa u Bostonu bili su Cleveland Cavaliersi s uvjerljivih 118:94 pa je i ta serija sad izjednačena na 1:1.

Za iznenađenje su se pobrinuli Donovan Mitchell s 29 koševa, sedam skokova i osam asistencija te Evan Mobley (10 skokova) i Caris LeVert (šest skokova), koji su ubacili po 21 poen svaki.

Jayson Tatum bio je jedini igrač Celticsa koji je postigao više od 20 koševa. Utakmicu je završio s učinkom od 25 poena, sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija, prenosi Index.

Sljedeće dvije utakmice igraju se u Clevelandu.

NBA doigravanje, rezultati:

Istočna konferencija

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 94:118
(serija je izjednačena na 1:1)

Zapadna konferencija

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 110:119
(serija je izjednačena na 1:1)


(Vijesti.ba)

Izdvajamo