18°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 19°C

09.05.2024 / 14:31 Regija - Bačka Palanka

Srbija: Učenik pretukao profesora, polomio mu kosti glave

Srbija: Učenik pretukao profesora, polomio mu kosti glave
Foto: MUP Srbije

Profesor S.Z. (65) iz Bačke Palanke, kojeg je jučer tokom časa fizički napao učenik B.M. trenutno se nalazi na Kliničkom centru Vojvodine na Klinici za neurohirurgiju.

Jučer, 8. maja oko 14 sati bivši učenik Tehničke škole "9.maj" B.M. iz Bačke Palanke fizički je napao profesora S.Z. tokom nastave i tom prilikom mu nanio ozbiljne tjelesne povrede. On je ranije pohađao školu "9. maj", a trenutno pohađa drugu srednju školu u Bačkoj Palanci, piše Telegraf.rs

"U UC Kliničkog centra Vojvodine, 8. maja 2024. godine primljen je pacijent S. Z. (65) godište zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i ljekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog liječenja", saopćio je za "Telegraf.rs" PR KVC Siniša Knežević.

Jučer je maloljetnika B.M. privela policija u Bačkoj Palanci, a ovaj incident izazvao je značajnu zabrinutost prosvjetnih radnika u toj općini koji su najavili protest.

Svi događaji koji su bili planirane povodom Dana Tehničke škole "9. maj" su otkazani.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo