6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

23.04.2024 / 22:22 Fudbal - Krpić junak

Željezničar došao do zlata vrijednih bodova protiv Širokog

Željezničar došao do zlata vrijednih bodova protiv Širokog
Foto: FK Željezničar
Fudbaleri Željezničara večeras su na svojoj Grbavici došli do teške i veoma važne pobjede minimalnim rezultatom protiv Širokog Brijega, bilo je 1:0.

Realnost Plavih ove sezone zove se grčevita borba za opstanak i večeras su upisali veoma važna tri boda u toj bitci.

Tokom sedmice je došlo i do smjene trenera. Akrapovića je zamijenio Dino Đurbuzović koji je u svojoj povratničkoj utakmici trijumfovao.

Željo prvi prijeti u ovom susretu. Igrala se četvrta minuta kada Nedim Mekić šutira sa sedam metara, ali Puljić fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Iako je domaći tim imao više od igre i kontrolu lopte Široki se nije došao braniti. Pokazuje to situacija iz 17. minute kada je Mašić dobro gađao glavom nakon kornera, lopta odlazi preko gola.

Kraj!

Posted by FK Željezničar on Utorak, 23. april 2024.

Do kraja prvog poluvremena prijetili su Krpić, Boljević, Štilić, no sve je to bilo preslabo da bi se ugrozio golman Puljić i na odmor se otišlo rezultatom 0:0 uz zvižduke domaćih navijača.

U nastavku novi trener Plavih Dino Đurbuzović na teren šalje Radovca i Mahmića, a u 48. minuti dešava se erupcija oduševljenja na Grbavici.

Iznenada se ukazala šansa za domaće. Radinović perfektno centrira s lijeve strane, Sulejman Krpić je na pravom mjestu i postiže pogodak za vodstvo Plavih od 1:0.

Nije Široki mogao previše u fazi napada. Pokušao je i Skender nešto napraviti izmjena, no Željo je kontrolisao situaciju na terenu.

Sjajnu šansu Željezničar ima u 74. minuti. Raspalio je po lopti Samir Radovac s nekih 20-ak metra, lopta odlazi tik iznad gola. Minut kasnije Amoah je u dobroj šansi, nije uspio pogoditi.

Široki potom preuzima terensku nadmoć. Lopta je konstantno bila u njihovim nogama, uspjeli su zatresti mrežu Željezničara, no dosuđen je ofsajd jer su sudije smatrale da je Chinedu igrao loptom prije nego što je lopta došla do igrača gostiju koji je imao otvoren put prema golu.

Potom su gosti u dva navrata tražili i penal. Nije se sudija Njegomirović oglasio nakon navodnog igranja rukom, a zatim i pada u kaznenom prostoru.

Na kraju je Željo sačuvao prednost i došao je do tri velika boda u borbi za opstanak, a u narednom kolu im slijedi duel s GOŠK-om u Gabeli.

Wwin liga, 28. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 1:0

(Vijesti.ba)

Izdvajamo