6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

23.04.2024 / 11:36 Fudbal - Zasjedala Apelaciona komisija

Savez ublažio kaznu Mirviću, Sarajevu oduzeti bodovi i nakon žalbe

Savez ublažio kaznu Mirviću, Sarajevu oduzeti bodovi i nakon žalbe
Foto: FK Sarajevo
Jučer je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održana sjednica Apelacione komisije.

Na sjednici je razmatrana žalba FK Sarajevo na odluke Disciplinske komisije od 27.03.2024. godine u vezi sa dešavanjima tokom revanš utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine FK Sarajevo-FK Borac koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena od strane igrača domaćeg tima.

FK Sarajevo, te predstavnici kluba Ismir Mirvić i Senijad Ibričić su podnijeli žalbe na sljedeće odluke Disciplinske komisije NS/FS BiH:

-    FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
    
-    Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.
    
-    Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Apelaciona komisija NS/FS BiH donijela je odluku da se predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine, koja se neće izvršiti ukoliko se u roku od 6 mjeseci ne počini novi prekršaj (uslovno kažnjavanje), te novčanom kaznom od 1.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Ostale odluke Disciplinske komisije NS/FS BiH se potvrđuju u cijelosti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo