7°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

21.04.2024 / 19:38 Fudbal - Nakon penala

Ludilo na Wembleyu: Manchester United se spasio bruke protiv drugoligaša

Ludilo na Wembleyu: Manchester United se spasio bruke protiv drugoligaša
Fudbaleri Manchester Uniteda plasirali su se u finale FA Kupa nakon što su danas tek poslije penala eliminisali Coventry nakon jedanaesteraca.

Igrala se 19. minuta kada golman Coventryja zaustavlja udarac Rashforda. Četiri minute kasnije McTominay pogađa za 1:0 nakon asistencije Dalota.

Simms je imao šansu za Coventry u 40. minuti, da bi u nadoknadi prvog poluvremena Maguire nakon kornera pogodio za 2:0. Bruno Fernandes je u 48. minuti opalio s distance. Mnogi su loptu vidjeli u golu, ali ide tik pored gola.

Deset minuta kasnije Portugalac je ispravio svoju grešku. Predriblao je nekoliko igrača, šutirao, lopta pogađa nekoga i mijenja smjer za 3:0.

Činilo se tada da je sve gotovo, no Coventry se nije predavao. Simms na asistenciju Tavaresa pogađa u 71. minuti. Prava drama počela je osam minuta kasnije. O'Hare je pogodio za 3:2, da bi u 85. minuti Andre Onana spasio United kada je šutirao Torp.

Sudijska nadoknada donijela je penal za Coventry. Wright je poslao loptu u jednu, a Onanu u drugu stranu i gledali smo produžetke.

Trese se prečka Coventryja u 94. minuti nakon šuta Fernandesa. Maguire je prokockao jednu šansu u 107. minuti, a onda slijede šanse za Coventry. Prvo je tik pored gola u 112. minuti šutirao Wright, da bi Simms četiri minute kasnije pogodio prečku.

Prva minuta nadoknade donosi loptu u mrežu Onane. Wright je dodao do Torpa koji pogađa s male udaljenosti, ali je VAR utvrdio milimetarski ofsajd pa je gol poništen i gledali smo penale.

Prva serija donosi bruku Casemira. Pokušao je panenku, Collins čita i brani lagano. Wright pogađa za Coventry i prebacuje pritisak na Đavole.

Druga serija donosi dva gola, da bi Eriksen pogodio u trećoj, a Onana brani O'Hareu i stvari su se vratile na početak.

Fernandes pogađa u četvrtoj, kapiten Coventryja, Sheaf, šutira preko gola. Uslijedila je meč lopta za United, šutirao je Hojlund i poslao Đavole u finale.

U subotu, 25. maja 2024. godine, igrat će se finale FA Cupa. Domaćin je naravno Wembley, a sastat će se Manchester United i Manchester City.

Podsjetimo, Manchester City je jučer golom Bernarda Silve slavio protiv Chelseaja i izborio plasman u finale takmičenja.

FA Cup, polufinale:

Coventry - Manchester United 3:3 (na penale 2:4)

(Vijesti.ba)

Izdvajamo