6°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

21.04.2024 / 15:03 Fudbal - Transferi

Bernardo Silva na meti Barcelone

Bernardo Silva na meti Barcelone
Foto: Agencije
Manchester Cityjev vezni igrač Bernardo Silva je prioritetna meta za Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku, iako će se suočiti s konkurencijom Paris Saint-Germaina, prema Sportu.

29-godišnjak je privukao pažnju Barcelone prošle sezone, međutim, transfer se nikada nije ostvario uprkos glasinama koje su povezivale portugalskog reprezentativca s odlaskom iz engleskog prvaka.

Navodi se da bi Barcelona ponovno mogla pokušati dogovoriti transfer Silve ovog ljeta, s igračem visoko na listi prioriteta za predsjednika kluba Joana Laportu.

Silva ima otkupnu klauzulu od 58 miliona eura, koja je uključena u ugovor koji je potpisao s Cityjem prošlog ljeta. Međutim, to predstavlja problem za Barcelonu, koja se suočava s finansijskim poteškoćama i treba osigurati usklađenost s Pravednom finansijskom igrom. Izvještaj sugeriše da klub ima nadu da će postići dogovor na sličan način kao što su to učinili za Vitora Roquea. To uključuje različita obročna plaćanja, smanjujući trenutno finansijsko opterećenje za španskog diva.

Uprkos tome, navodi se da bi Barcelona mogla naići na konkurenciju od strane PSG-a. Francuska ekipa također dugo vremena divi se Silvi i žele pojačati svoj sastav ovog ljeta s obzirom na to da se Kylian Mbappé vjerovatno sprema za odlazak u Real Madrid.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo