7°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

20.04.2024 / 16:15 Fudbal - Evropa sve bliže

Dudić slavi veliku pobjedu, preokret protiv direktnog rivala

Dudić slavi veliku pobjedu, preokret protiv direktnog rivala
Foto: Facebook / Radnički 1923 Kragujevac
Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca savladali su Čukarički na svome terenu rezultatom 4:3 u okviru 31. kola Super Lige Srbije.

Radnički je poveo već u šestoj minuti pogotkom Gluščevića, ali u pogocima Adžića u 13. i Vinicus Melloa u 15. minuti gosti dolaze do preokreta i prednosti.

Ipak, u 29. minuti Ortiz postiže drugi pogodak za Radnički, ali u posljednjim trenucima prvog poluvremena Vinicius Mello svojim drugim pogotkom dovodi Čukarički u novo vodstvo.

Radnički je zaigrao bolje u drugom poluvremenu, te je najrpije izjednačio pogotkom Đurića u 56. minuti, da bi novu pobjedu i velika tri boda Kragujevčanima donio Ivelja u 82. minuti.

Time je Feđa Dudić, šef stručnog štaba Radničkog i nekadašnji trener GOŠK-a, Veleža i Sarajeva, nastavio sa odličnim rezultatima na klupi Kragujevčana.

Radnički se sada nalazi na četvrtom mjestu sa 53 osvojena boda, tri više od Vojvodine na četvrtom mjestu koja danas igra susret sa TSC-om, koji ima deset bodova više od Radničkog na trećem mjestu.

Iako je primarni cilj po dolasku Dudića u Radnički bio opstanak, bosanskohercegovački trener je “preporodio” ekipu iz Kragujevca i doveo je na korak do plasmana u evropska takmičenja iduće sezone.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo