8°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 5°C

19.04.2024 / 17:32 Fudbal - Predsjednik FSBiH

Zeljković o imenovanju Barbareza: Samo budale ne mijenjaju mišljenje

Zeljković o imenovanju Barbareza: Samo budale ne mijenjaju mišljenje
Vico Zeljković / Vijesti.ba
U prostorijama Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH) održala se press konferencija povodom predstavljanja novog selektora BiH Sergeja Barbareza.

Predsjednik FSBiH Vico Zeljković se obratio predstavnicima medija i bh. javnosti.

"Prije bilo čega što kažem želim da čestitam Barbarezu imenovanje na mjesto selektora i Spahiću imenovanje na mjesto direktora reprezentacije. Sigurno da je ovaj dan jako bitan za fudbal u BiH. Ovdje su za stolom dvije istinske legende, dva velika imena i srećni smo što smo uspjeli pronaći zajednički jezik i dogovorimo da u naredne četiri godine izađemo pred sportsku javnost i sa reprezentacijom uradimo dobre stvari. U samom startu želim iskazati zadovoljstvo što smo i pored nesuglasica iz prošlosti, koje su bile verbalne i u vidu komentara i selektora i mene, da smo sjeli za sto i ljudski se dogovorili. Vidjeli smo šta su izazovi reprezentacije i kako da djelujemo kako bi fudbal krenuo boljom putanjom", rekao je Zeljković, pa dodao:

"Ja kao predsjednik sam u prošlosti izjavio neke stvari, konkretno da Barbarez neće biti selektor dok sam ja tu. Neke stvari su bile u afektu, a samo budale ne mijenjaju mišljenje. Nisam sujetan čovjek, gord i naravno da mi nije bilo teško da sjednem sa gospodinom Barbarezom i da se dogovorimo.Izvršni odbor, kao i u prethodnim imenovanjima, je bila jednoglasna i na zadovoljstvo svih smo uspjeli jednoglasno završiti ovaj posao. Ugovor će biti potpisan na četiri godine", kazao je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo