8°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

19.04.2024 / 15:27 Ekonomija - Certifikacija online trgovaca

Trust eComm i RiskRecon: Novo partnerstvo za sigurniju i pouzdaniju e-trgovinu u BiH

Trust eComm i RiskRecon: Novo partnerstvo za sigurniju i pouzdaniju e-trgovinu u BiH
Foto: Vijesti.ba

Asocijacija za Internet trgovinu “eComm” u BiH najavljuje novo partnerstvo sa kompanijom Mastercard, na implementaciji RiskRecon, vodeće platforme za procjenu i upravljanje rizikom treće strane, u cilju unapređenja sigurnosti i povjerenja u eCommerce industriji u BiH.

Glavni razlog radi kojeg veliki broj kupaca izbjegava online trgovinu čine manjak povjerenja i sigurnosti. Kupci su skeptični i brinu za svoje lične podatke, kartične podatke, validne informacije o proizvodu ili prodavaču kao i svoja potrošačka prava. Sve to smanjuje potencijal prodaje putem interneta i ograničava potencijal lokalne online trgovine.

Iz tog razloga je Asocijacija za internet trgovinu “eComm” u BiH razvila uslugu certifikacije online trgovaca - Trust eComm.

Online trgovci certificirani sa Trust eComm markicom ispunjavaju visoke standarde kvaliteta, zaštite ličnih podataka i prevencije prevare. Trust eComm markica je garancija kupcima da je online trgovac (webshop) provjeren i pouzdan, te da je rizik kupovine kod njega sveden na minimum.



RiskRecon by Mastercard je platforma koja pomaže organizacijama da procjene i upravljaju sigurnosnim rizicima vezanim za njihove dobavljače i partnere. RiskRecon omogućava bolje razumijevanje potencijalnih prijetnji, lociranje rizika u supply chainu i praćenje performansi trećih strana u realnom vremenu.



U sklopu ovog partnerstva, RiskRecon je uveden kao dio Trust eComm markice i pruža dodatnu vrijednost svim certificiranim web shopovima. RiskRecon će pomoći online trgovcima da poboljšaju svoje bezbjednosne prakse, identifikuju i otklone potencijalne slabosti i povećaju povjerenje kupaca.

Ovo partnerstvo je podržano od strane kompanije Mastercard, globalnog lidera u platnim tehnologijama, koji je vlasnik RiskRecona i koji podržava razvoj eCommerce industrije u BiH.

Trust eComm je usluga koja ima za cilj da podigne nivo sigurnosti i povjerenja u e-trgovinu u BiH, što je ključno za rast i razvoj ove industrije. Uvođenjem RiskRecona kao dio Trust eComm markice, želimo da pružimo dodatnu vrijednost našim članicama, kao i da podstaknemo druge online trgovce da se pridruže našoj inicijativi. Vjerujemo da je ovo partnerstvo korak naprijed ka sigurnijoj i pouzdanijoj e-trgovini u BiH. - rekla je Alma Ahmić, potpredsjednica eComm Asocijacije.

RiskRecon je platforma koja omogućava organizacijama da efikasno procjenjuju i upravljaju rizikom treće strane, što je sve važnije u današnjem digitalnom svijetu. Radujemo se saradnji sa eComm Asocijacijom i njenim članicama, kako bismo im pomogli da unaprijede svoje bezbjednosne standarde i povećaju povjerenje kupaca. – izjavila je Jelena Sretenović, direktorica za tržišta Srbije, CG i BiH, Mastercard.

Za više informacija o Trust eComm i RiskRecon, posjetite https://ecomm.ba/trustmark/ i www.riskrecon.com.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo