10°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

19.04.2024 / 12:35 Fudbal - Trener Sarajeva

Rožman pred derbi sa Borcem: Znamo šta i kako igraju

Rožman pred derbi sa Borcem: Znamo šta i kako igraju
Screenshot: (YouTube FK Sarajevo)

Fudbalski klub Sarajevo i Borac iz Banja Luke će igrati derbi meč 27. kola WWin lige BiH.

Meč je zakan za nedjelju, 21. aprila od 20 sati i 45 minuta na stadionu "Koševo".

Susret je veoma bitan za obje ekipe - Borcu u borbi za titulu, te Sarajevu u utrci za evropska takmičenja.

Trener Sarajeva Simon Rožman je najavio ovaj meč na press konferenciji.

- Čeka nas dobra utakmica. Sve utakmice protiv njih su bile zanimljive i atraktivne, puno toga je bilo za vidjeti, uvijek su odlučivali sitni detalji. Pod suspenzijom su Radović i Čelik. Što se tiče Radovića, bilo je neopravdano sve što se pisalo o njemu, jer je on zlato za našu ekipu. Dečko je karakteran. Sve je bilo iscenirano. Grube riječi su bile neopravdane, moja greška je što nisam iskomunicirao bolje. Svi ostali su zdravi, iako nisu svi na 100 posto. Imamo još vremena do utakmice da odaberemo onih deset. Sedam utakmica do kraja, dosta toga za pokazati, vjerujem da možemo odigrati jedan dobar meč. Pozivam naše vjerne navijače, sa njima smo puno jači. Nadam se da će vrijeme biti tako da će se što više ljudi skupiti, pa da ih razveselimo sa dobrom igrom - kazao je Rožman.

Rožman je najavio kako da će njegova ekipa pokušati da se prilagodi sitnicama.

- Znamo šta i kako igraju, na koji način se brane. Imaju dobru tranziciju, teško je probiti njihov niski blok, dobri su u prekidima. Pogotovo imaju jak kvalitet na desnoj strani. Probat ćemo u nekim nijansicama se prilagoditi, ali najviše ćemo raditi ono što do sada mislim da radimo dobro - rekao je trener Sarajeva.

Motiv im je kako kaže Slovenac, da se dokažu svima da vrijede.

- Mislim da je ova sezona vrhunsko iskustvo za sve ove igrače šta ova liga znači i na koji se način postaviti te ne ići na drugi teren na kojem nismo jaki. Ima dosta do kraja. Najveći nam je motiv da dokažemo svima da vrijedimo. Pitanje je da li je teže igrati kod kuće protiv Borca ili na strani u Modriči. Kada analiziram kako ekipe igraju protiv sebe i protiv nas – to nije ista slika. Veselim se ovoj utakmici - rekao je za kraj Simon Rožman.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo