11°C
Mostar 18°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C

18.04.2024 / 15:22 Ekonomija - Travnik

Murphy 'zaokružio' posjetu bh. općinama: Podsticaj razvoju i ulaganjima

Murphy 'zaokružio' posjetu bh. općinama: Podsticaj razvoju i ulaganjima
Foto: X / Ambasada SAD-a u BiH
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy "zaokružio" je danas u Travniku svoju trodnevnu posjetu bh. općinama gdje je potpisao ugovore sa načelnicima Livna, Novog Travnika, Jajca, Busovače i Travnika.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država, naveo je ranije, radi zajedno s lokalnim zajednicama na jačanju općinskih usluga, podsticanju održivog razvoja i ulaganja, te poboljšanju transparentnosti i odgovornosti lokalnih vlasti prema svojim građanima.

"Vlada SAD-a, kroz USAID BIH udružuje se sa općinama širom BiH jer je snažna, efikasna, transparentna lokalna uprava temelj stabilne, prosperitetne demokratije", istakao je danas ambasador.



Također, Murphy je jučer boravio u Bihaću, gdje je potpisao sporazume sa gradonačelnicima Bihaća, Bosanske Krupe i Ključa, dok je prekjučer potpisao partnerske ugovore sa načelnicima općina Brod, Lukavac, Odžak i Stanari.





U svojoj najavi posjete istakao je uključivanje više zajednica u ovaj važan projekat koji će pomoći lokalnim samoupravama da bolje rade za građane.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo