8°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 11°C

18.04.2024 / 12:48 Regija - Premijer Kosova

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji
Foto: FENA

Premijer Kosova Albin Kurti kazao je u četvrtak da su četvorica kosovskIih policija koja su bila zatočena u Raškoj, na jugu Srbiji puštena na slobodu, a priveden je samo zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković.

Kurti je na sjednici kosovske Vlade rekao da su policajci zaustavljeni na graničnim prijelazima između Kosova i Srbije Merdare, Dheu i Bardhë i Jarinje, kao i na graničnom prijelazu između Srbije i Hrvatske.

"Zamjenik direktora policije i dalje je u zatvoru u Srbiji", rekao je Kurti.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije potvrđeno je za Tanjug da su četvorica pripadnika kosovske policije privedena u srijedu prilikom kontrole na graničnim prijelazima, a da je u pritvoru zadržan zamjenik direktora kosovske policije .

Iz srbijanskog MUP-a tvrde da su kosovski policajci privedeni zbog sigurnosnih provjera.

Srpske vlasti u srijedu su na granici zadržale najmanje četiri autobusa s kosovskim registracijama i putnicima s Kosova a srbijanski MUP je priopćio kako su u tijeku pojačane kontrole svih putnika osporavajući izjave kosovskih vlasti o blokiranju autobusa.

"Od ranog jutra građane su u autobusima i vozilima koja su prevozila naše građane sa zapada na Kosovo ili obrnuto, zaustavljali, oduzimali im osobne dokumente i razgovarali s njima bez ikakvog prethodnog opravdanja", priopćeno je iz MUP-a Kosova koje je optužilo vlasti Srbije da satima zatvara Kosovare kako bi ih pitali o njihovom sudjelovanju ili eventualnim vezama s Oslobodilačkom vojskom Kosova, ili ratom na Kosovu.

(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo