9°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

18.04.2024 / 12:18 Crna hronika - MUP TK

Gornje Živinice: Pronađeno beživotno tijelo muškarca

Gornje Živinice: Pronađeno beživotno tijelo muškarca
Foto: Vijesti.ba

U Gornjim Živinicama jutros je pronađeno beživotno tijelo pedesetogodišnje osobe. Nakon prijave mještana na teren je izašla policijska patrola i Služba hitne medicinske pomoći.

„Danas, 18.04.2024.godine, oko 7,40 sati, Policijskoj stanici Živinice prijavljeno je da je u mjestu Gornje Živinice, na lokalitetu Rasadine, zatečeno lice M.K. (1974) bez znakova života. Na lice mjesta je upućena patrola policije PS Živinice i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice, gdje je po dolasku, dežurni ljekar konstatovao smrt te osobe.

O događaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, te je dežurni tužilac naložio vršenje uviđaja, koji su proveli istražitelji OKP PU Živinice. Prema preliminarnim rezultatima istrage, najvjerovatnije se u navedenom slučaju radi o prirodnoj smrti.

Takođe, dežurni tužilac je naložio prevoz tijela preminulog u JKP Komemorativni centar Tuzla, radi vršenja obdukcije, te se poduzimaju i dalje radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj, a po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužioca“, navode iz Uprave policije MUP-a TK.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo