8°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 11°C

18.04.2024 / 07:30 Fudbal - Liga prvaka

Guardiola: U bilo kojem drugom sportu mi bismo pobijedili

Guardiola: U bilo kojem drugom sportu mi bismo pobijedili
Foto: Agencije
Nakon PSG-a i Borussije Dortmund plasman u polufinale Lige prvaka izborili su i fudbaleri Real Madrida i Bayern Münchena.

Nakon fantastičnog prvog meča u Madridu koji je završio 3:3, Manchester City i Real su u uzvratu na Etihadu poslije produžetaka odigrali 1:1 pa je pitanje putnika u polufinale razriješeno udarcima s bijele tačke.

Na koncu su bili uspješniji Španci, Real je slavio 4:3.

Rodrygo je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, a izjednačio je Kevin De Bruyne u 76. minuti. Prilikom "lutrije" penala kod Reala su zabili Bellingham, Vazquez, Nacho i Rudiger, a na suprotnoj strani Alvarez, Foden i Ederson. Kod Reala je promašio Modrić, a kod Cityja Silva i Kovačić.

City je tokom 120 minute igre imao nevjerovatnu dominaciju u svemu, od posjeda do broja udaraca prema golu, ali na kraju su dalje otišli Španci. Trener Građana Pep Guardiola je nakon utakmice kratko komentarisao rasplet.

''Ovo je fudbal. U bilo kojem drugom sportu mi bismo pobijedili", rekao je Guardiola, a veznjak Cityja Rodri je bio na sličnom tragu: Iskreno, večeras je igrala samo jedna ekipa."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo