19°C
Mostar 25°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

17.04.2024 / 22:54 Fudbal - Minhen

Bayern izbacio Arsenal i plasirao se u polufinale Lige prvaka

Bayern izbacio Arsenal i plasirao se u polufinale Lige prvaka
Foto: X.com
Fudbaleri Bayerna plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su večeras pred svojim navijačima savladali Arsenal sa 1:0.

Početak utakmice je počeo dobro s obje strane. Bilježimo dva pokušaja, prvo je Martinelli probao za goste u osmoj minuti, zatim i Goretzka za Bavarce u desetoj minuti utakmice.

Sredinom prvog poluvremena dvije velike prilike za Bayern. U 23. minuti dobru šansu propušta Mazraoui, a minut kasnije golman Raya brani odličan pokušaj Musiale.

Početak drugog poluvremena donosi malo ofanzivniji Bayern, a domaćini prijete u 47. minuti odlična je šansa bila za Bavarce, šutirao je Goretzka, ali pogađa stativu.

Zaprijetio je Arsenal u 55. minuti, dobar prodor i pokušaj Martinellija, ali Neuer se nije dao iznenaditi, a dvije minute kasnije lijepa akcija Arsenala preko Jorginha i Havertza, na kraju bez realizacije.

U 63. minuti "eksplodirala" je Allianz Arena, Kimmich je sjajno reagovao na centaršut Guerreira i pogodio za vodstvo Bayerna od 1:0 i ukupnih 3:2 za Bavarce.

Nakon gola Bayerna, Arsenal nije imao šta da čeka i morao je krenuti po pogodak koji bi ima u najmanju ruku donio produžetke.

Bilježimo prilike Ricea u 74. i Odegaarda u 79. minuti, ali u obje situacije odbrana Bayerna na čelu sa Neuerom bila je na visini zadatka.

Do kraja utakmice bilježimo dobru priliku za Bayern koju je imao Musiala, a najbolju priliku za Arsenal u finišu utakmice propustio je Odegaard u 88. minuti, lopta je nakon njegovog udarc otišla malo proed lijeve stative gola Manuela Neura.

Ostalo je do kraja 1:0, tako da je slavlje u Minhenu moglo početi i Bavarci će se boriti za ulazak u finale ovosezonske Lige prvaka koja se posljednji put igra u ovom formatu.

Liga prvaka, četvrtina finala, revanš utakmica:

Bayern Munchen - Arsenal 1:0 (Kimmich 63')

(Vijesti.ba)

Izdvajamo