10°C
Mostar 17°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C

17.04.2024 / 19:50 Fudbal - Mostar

Zrinjski zakazao finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca

Zrinjski zakazao finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca
Foto: Zrinjski

Zrinjski je danas u Mostaru ugostio Slogu Meridian iz Doboja u revanš meču polufinala Kupa BiH i savladao je rezultatom 3:0 za plasman u finale Kupa naše domovine.

Sloga je u prvom meču uspjela zaustaviti Plemiće, bilo je tada 0:0, a u revanšu su domaći ipak pokazali da su u ovom trenutku jači tim i zasluženo prolaze u finale.

Vlado Jagodić je u najavi meča kazao da ima neke ideje, da se naravno njegov tim ne predaje i da će pokušati da ispiše historiju i prođe u finale, ali Dobojlije na kraju nisu uspjele iako su pružili dosta dobar otpor.

žU 15. minuti zicer za domaće, kada je Mulahusejnović šutirao malo iskosa, ali pored stative. Potom se Sloga probudila, imala nekoliko dobrh napada, no onda slijedi pogodak koji je usmjerio utakmicu u jednom smjeru. U 40. minuti Ilinković je s 25 metara centrirao, niko nije dirao loptu i ona odsjeda u mreži.

Bradarić je još do kraja poluvremena pokušao iz slobodnjaka, lopta ide preko gola. Do 57. minute se stvari nisu mijenjale, a onda lijepa akcija Plemića i gol Ćužea na centaršut Malekinušića za velikih 2:0.

Sve je završeno u 65. minuti. Mulahusejnović je udarcem sa 15 metara savladao Traku i riješio pitanje putnika u finale.

Jučer je Borac  eliminisao Široki u prvom polufinalu, pa će Mostarci i Banjalučani sljedećeg mjeseca igrati za trofej.

Zrinjski je dva puta osvajao Kup, 2008. i 2023. godine, dok je Borac jednom bio osvajač i to 2010. godine. Ova dva tima bore se i za titulu u Wwin ligi BiH, a Plemići trenutno zaostaju sedam bodova sedam kola prije kraja.

Polufinale Kupa BiH:

Zrinjski - Sloga Meridian 3:0

(Vijesti.ba)

Izdvajamo