13°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

17.04.2024 / 16:44 Politika - Foto

U toku sastanak SNSD-a, HDZ-a i Trojke: Dodik najavio zadnji pokušaj

U toku sastanak SNSD-a, HDZ-a i Trojke: Dodik najavio zadnji pokušaj
Foto: Vijesti.ba

U administrativnom centru entitetske vlade RS u Istočnom Sarajevu, počeo je sastanak državne koalicije.

Domaćin sastanka je SNSD, kojeg predvodi Milorad Dodik, delegaciju HDZ-a predvodi Dragan Čović dok su u ime stranaka Trojke na sastanak stigli Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Predrag Kojović.

Danas ćemo, u još jednom pokušaju da damo šansu evropskom putu Bosne i Hercegovine, u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu organizovati sastanak partnera u vlasti na zajedničkom nivou, gospodina Čovića, srpske strane i bošnjačke strane, poručio je Dodik.

- Mislim da je ovo zadnji pokušaj stabilizacije prije nego što bi se to partnerstvo moglo raspasti. Dakle, očekujemo da riješimo probleme zastoja u radu Doma naroda, koji je blokiran od strane Bošnjaka koji su napustili i time blokirali rad Doma naroda. Da riješimo pitanje nelegalnog visokog predstavnika i njegovih odluka, da ih suspendujemo, i da se dogovorimo da u što hitnijem roku, a to je već moguće sutra, na Predstavničkom domu donesemo zakon o izborima, koji bi utvrdio sve ono što je normalno za jednu zemlju, a to su tehnički nivoi, navodi Dodik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo