9°C
Mostar 16°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 12°C
Bihać 13°C

17.04.2024 / 16:44 Regija - FOTO

Pogledajte najbizarnija birališta u Hrvatskoj

Pogledajte najbizarnija birališta u Hrvatskoj

U toku su parlamentarni izbori, a brojni Hrvati i Hrvatice pohrlili su na birališta.

No, dok neki glasaju u školama i mjesnim odborima, drugi su se morali uputiti na neobične lokacije kako bi ispunili građansku dužnost,a ovo su najbizarnije, piše Index.hr.

Kafić kod Dugog Sela

Građani Kozinščaka u Dugom Selu zbog nedostatka primjerenog prostora glasali su u Caffe baru Livno vlasnika Marka Nujića. Međutim, nisu mogli spojiti ugodno s korisnim i usput popiti kavu jer kafić danas nije posluživao goste.





Vinski podrum u Svetoj Jani 

U mjestu Ivančići u Svetoj Jani u Jastrebarskom mještani su izašli na biralište smješteno u vinskom podrumu, točnije u Prvoj Vinogradarsko Vinarskoj Zadruzi Svetojanskog vinogorja.  



Oronula škola u Željeznom Žumberačkom 

Pomalo bizaran prizor zatekao je birače na biračkom mjestu br. 3, smještenom u 6. izbornoj jedinici u staroj i napuštenoj školi u mjestu Željezno Žumberačko.

Veterinarska stanica u Virovitici 

Građani Virovitice danas također glasaju na neobičnoj lokaciji - veterinarskoj stanici. 

Na glasanje u kazalište 

A dok su neki građani Virovitice glasali u veterinarskoj stanici, druge je pak na biralištu dočekao crveni tepih. Naime, Gradsko kazalište Virovitica danas je postalo biračko mjesto. 

Kapelica u Donjem Miholjcu 

Kapelica u dvorcu Mailath-Prandau u Donjem Miholjcu pretvorena je u biračko mjesto. Mještani su u kapelici zaokruživali listiće, a oltar je prekriven tkaninom za članove biračke komisije. 

Podsjećamo, danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora. U 7 sati otvoreno je više od 6500 biračkih mjesta na kojima će se moći glasati do 19 sati, do kada je na snazi izborna šutnja. 

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo