15°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

17.04.2024 / 15:47 Politika - Istočno Sarajevo

Višković pozvao sutkinju 'na kafu': Vidio sam da ima simpatije prema nama

Višković pozvao sutkinju 'na kafu': Vidio sam da ima simpatije prema nama
Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Na press konferenciji u Istočnom Sarajevu, organizovanoj nakon ročišta na Sudu BiH u predmetu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića pred Sudom BiH, govorio je i Radovan Višković.

U svom govoru imao je poruku za sutkinju Suda BiH Senu Uzunović, koja vodi predmet protiv Dodika.

Višković ju je pozvao da "spasi obraz".

“Predstava i dalje traje, ali se dešava da glavni glumci počinju da mijenjaju uloge. Sena ide putem Strike i shvatila je da to nije taj proces koji je mislila tako arogantno računajući da će to završiti za 15 dana. Tužilaštvo više nervira Senu nego optuženu stranu. Ja imam prijedlog pošto vidim da Tužilaštvo kao dokazne materijale prenose šta su pisali koji mediji, evo neka uzme sve naše izjave, mi koji smo od početka govorili za ovu smijuriju i lakrdiju. Kada čujete za ovako eminente pravnike i advokate sa više od 40 godina staža i kada oni kažu da ovakvo nešto nisu vidjeli. Onda, Seno, imaš lako rješenje: Spasi obraz dok ga imaš”, poručio joj je Višković.

“Znam da si bila pripadnik Armije RBiH, znam da se nisi borila za ovakvu BiH. Znam da se s tim ne slažeš, spasi sebe i sve nas u BiH ove smijurije. Vidio sam da ima simpatije prema nama i da će nas poslušati. U pamet, dozovi se i javi se da idemo na kafu. Prekini lakrdiju i spasi obraz”, zaključio je Višković.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo