17°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

17.04.2024 / 12:49 Obrazovanje - Od 17. do 22. aprila

Univerzitet u Sarajevu na sarajevskom sajmu knjiga i učila, pripremljen bogat program

Univerzitet u Sarajevu na sarajevskom sajmu knjiga i učila, pripremljen bogat program
Foto: UNSA
Univerzitet u Sarajevu jedan je od izlagača na XXXV Internacionalnom sajmu knjiga i učila, u okviru kojeg će od 17. do 22. aprila na tri lokacije biti organizirani brojni događaji koji prate ovogodišnju temu Sajma - prevođenje i jezik pisca i upoznavanje s kulturnom baštinom zemalja svijeta.

Fakulteti, akademije i instituti Univerziteta u Sarajevu predstavit će, na sajamskom štandu, razvijenu izdavačku djelatnost - naučnu produkciju. Bit će organizirani promotivni časovi jezika i kulture za osnovce, srednjoškolce i bibliotekare.



Planirane su promocije slovenskog, engleskog, španskog, latinskog, njemačkog, poljskog, kineskog, grčkog i češkog jezika. Predavači na časovima kulture i jezika su profesori i profesorice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Konfucijevog instituta Univerziteta u Sarajevu. Također na Sajamskom štandu posjetitelji će imati priliku vidjeti izložbe naučnih instituta Univerziteta u Sarajevu.

U Svečanom salonu i Bosanskoj kući bit će upriličeno 12 promocija izdanja Instituta za historiju, Filozofskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Fakulteta islamskih nauka, Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Fakulteta za upravu i Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

- Kao centralni događaj izdvajaju edukaciju za odgajatelje u vrtićima, pod nazivom Pedagogija integrirane kreativnosti od vrtića do univerziteta, koju će voditi profesori Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Amir Pušina i prof. dr. Dženeta Camović, a bit će upriličena 18. aprila u Svečanom salonu - saopćio je UNSA.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo