9°C
Mostar 16°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 12°C
Bihać 13°C

16.04.2024 / 09:41 Fudbal - Borba za loptu

Pogledajte žestoku svađu igrača Chelseaja kod penala: 'Kao djeca na igralištu!'

Pogledajte žestoku svađu igrača Chelseaja kod penala: 'Kao djeca na igralištu!'
Foto: Twitter

Chelsea je sinoć odigrao najbolju utakmicu u sezoni i savladao Everton sa visokih 6:0.

Iako je utakmicu u potpunosti obilježio Cole Palmer koji je postigao četiri gola, nakon utakmice se mnogo priča i o detalju iz 64. minute kada je dosuđen jedanaesterac za Chelsea.

Tada su se fudbaleri Chelseaja žestoko posvađali oko toga ko će izvesti penal, a čak je bilo blizu i da dođe do fizičkog obračuna.

Madueke je izborio penal i potom otrčao do saigrača Gusta da uzme loptu kako bi izveo najstrožiju kaznu. Već tu je počeo njegov sukob sa Jacksonom, koji je također želio izvesti penal.

U sve se umiješao i Tiago Silva, koji je smirivao saigrače, da bi na kraju uz dosta muke Cole Palmer uzeo loptu kako bi izveo penal.

Madeuke se nikako nije mirio sa ovom odlukom i nema sumnje da će menadžer Chelsea Pochettino morati ozbiljno popričati s njim.

Navijači Chelseaja, ali i ostali ljubitelji fudbala, šokirani su ovom situacijom. Pišu kako se fudbaleri Chelseaja ponašaju kao djeca na igralištu i da su ovakve scene sramota za klub.

Palmer je, na kraju, realizovao penal i pokazao da je zaista taj koji treba biti zadužen za izvođenje penala u Chelseaju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo