10.04.2024 / 14:27 BiH - Britanski ambasador u BiH

Reilly: Lord Peach završio posjetu, Britanija ostaje uz BiH!

Reilly: Lord Peach završio posjetu, Britanija ostaje uz BiH!
Foto: X

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julian Reilly objavio je na svom zvaničnom twitter nalogu da je Lord Peach, UK specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, jutros okončao još jednu posjetu Bosni i Hercegovini.

"Lord Peach je jutros okončao još jednu posjetu BiH. Ujedinjeno Kraljestvo ostaje uz BiH dok ona gradi zajedničku, prosperitetnu budućnost za generacije koje dolaze", poručio je amabsador Reilly.

Tokom posjete, lord Peach se susreo sa nizom sagovornika kako bi razgovarali o ekonomskim, političkim i sigurnosnim pitanjima.

Pokazujući centralni značaj sigurnog okruženja, ključnog za širi društveni i ekonomski razvoj, lord Peach se susreo i sa onima koji pružaju podršku sigurnosti širom zemlje.

Ističući posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva obnovljivim izvorima energije i zelenoj tranziciji Bosne i Hercegovine, pridružio se lokalnim ekspertima i zvaničnicima u diskusiji o potencijalu za veći napredak ka zelenoj budućnosti.

Lord Peach takođe se susreo sa ratnim veteranima iz tri bivše vojske koje su se borile u Bosni i Hercegovini. Oni rade na izgradnji većeg razumijevanja između zajednica i podršci procesu pomirenja širom zemlje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo