07.04.2024 / 07:55 BiH - Predsjednik Srbije

Vučić na pitanju Rezolucije o Srebrenici demantovao sam sebe

Vučić na pitanju Rezolucije o Srebrenici demantovao sam sebe
Foto: Informer/Screenshot
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su male šanse da se zaustavi usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

- Male su šanse. Ali sam vidio da se i kod nas, nekim ljudima je tu poruku poslao, nadam se da mi neće zamjeriti i Vuk Jeremić, da je spreman da pomogne. Ja sam to objeručke prihvatio, od svakog ko je spreman da pomogne na našem timu na svaki način, rekao je Vučić.

On kaže da je pitao zapadne zvaničnike zašto se sada usvaja Rezolicije, te da su mu rekli da se bliži 30. godišnjica genocida u Srebrenici.

- Ja ih onda pitam zašto niste na 25 godina, zašto niste usvajali na 20, rekao je Vučić, a on demantovao samog sebe pohvališi se kako je na insistiranje Srbije na 20 godišnjicu genocida u Srebrenici, Rusija vetom zaustavila Rezoluciju u Vijeću sigurnosti UN-a.

Govoreći o RS, on je rekal da su ankcije slika sramote onih koji ih uvode te da neće niko ukidati, niti ukinuti Republiku Srpsku.

- Po Dejtonu je Republika Srpska je sastavni dio BiH, ali po Dejtonu ima svoj narod i ingerencije. Mogu da pokušaju da je ukinu, ali ne bih im to savjetovao. To će biti i jedna od tema našeg Vaskršnjeg sabora sa Republikom Srpskom - kazao je Vučić za Informer.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo