13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

02.04.2024 / 14:15 Politika - Trebinje

Vukanović prijavio Dodika, on poručio: To je politički klaun i korisni idiot

Vukanović prijavio Dodika, on poručio: To je politički klaun i korisni idiot
Screenshot

Narodni poslanik u Skupštini RS Nebojša Vukanović podnio je dežurnom tužiocu Okružnog Tužilaštva u Trebinju krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, zbog "Krivičnog djela ugrožavanja bezbjednosti, iznošenja prijetnji...

... uvreda i javnih poziva na linč sa skupštinske govornice, kao i protiv NN lica, aktivista SNSD, koji su po nalogu Luke Petrovića i podršku Đorđa Bjelakovića lijepili plakate po Trebinju sa lažnim sadržajem, stavljajući mu metu na čelo i stvarajući atmosferu linča".

"Da sam kojim slučajem uradio nešto slično, prijetio Dodiku ili nekom od njegovih saradnika, odmah bi bio uhapšen i procesuiran, ali je naše pravosuđe pod kontrolom vladajuće Partije i Mafije, pa zbog toga niko ni za šta ne odgovara", kazao je Vukanović.

Ubrzo je stigao odgovor predsjednika RS Milorada Dodika na mreži X.

"Vukanović je politički klovn i korisni idiot. Tako tvrdi američka obavještajna zajednica. Zadatak mu je da galamom zaustavi sve što je korisno za Republiku Srpsku. Naravno, on ne može da napravi ništa. Nije taj kapacitet, ali i Amerikancima treba korisni idiot, bar da riče.

Vukanović uživa punu slobodu u RS, kao i svaki građanin. Ima svu slobodu za svoje performanse, kojima nastoji nešto da blokira i da plasira američke laži. RS je stabilna i glavni zadatak vlasti je da obezbijedi da se svaka osoba osjeća bezbjedno. Institucije to garantuju svima, pa tako i Vukanoviću.

Ako se već upustio u priču da se politički obračunava s nekim ko je za RS nešto napravio, trebalo bi da podnese da čuje i malo istine u NSRS ili na bilo kom drugom mjestu. U svakom slučaju, njegovo pravo da politički djeluje nikada nije bilo ugroženo ili dovedeno u pitanje, ali njegove namjere i ciljevi su da zgadi sve i za tuđe interese ruši Republiku Srpsku.

On je neko ko šuruje sa strancima protiv svoje zemlje, Republike Srpske, samo da bi se dočepao pozicije. I u tom šurovanju neki su, poput Vukanovića, dospjeli, ni manje ni više, do uloge korisnih idiota. Ili, kako to Ameri kažu, korisnih budala", poručio je Dodik.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo