13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

02.04.2024 / 10:21 Svijet - Luksuzno imanje

VIDEO: Pogledajte kako izgleda Orbanova rezidencija

VIDEO: Pogledajte kako izgleda Orbanova rezidencija
Foto: Gulyáságyú Média

Rezidencija i imanje Viktora Orbana u mjestu Hatvanpuszta nedaleko od Budimpešte već više od deceniju privlače pažnju medija, a novi snimak pokazao je kako je Orban znatno proširio ovaj luksuzni kompleks.

Tim "Gulyáságyú Medie" je avionom nadletio iznad bivše vojne baze, gdje su nekoliko zanimljivosti i novosti.

Orban je u međuvremenu izgradio nekoliko objekata koji se nalaze u centralnom dijelu imanja, a tu se nalazi i staklenik čija je gradnja započela u novembru 2023. godine.

"Brojni radnici nalazili su se na imanju. Izbrojali smo 11 automobila na putu koji povezuje Orbanovo imanje i susjedno zemljište koje je u vlasništvu mađarskog milionera Lorinca Meszaros", navode mediji.

Portalu VSquare navodi da se čini da Viktor Orban već održava poslovne sastanke na imanju u Hatvanpuszti.

Prije tri godine, HVG je opisao dinamiku gradnje u Hatvanpuszti kao "haotičnu", jer "investitor" rijetko ima vremena da provjeri napredak stvari i često se cijeli radni procesi moraju ponoviti zbog nezadovoljstva "investitora", što dovodi do kontinuiranih rušenja.

Tada se "ne štede troškovi za rušenje nekoliko sedmica rada". Prema izvorima lista, na jednoj zgradi na imanju dva puta su morali ponovno slagati crjepove jer "investitor" nije bio zadovoljan.

Pored toga, novinari su prebrojali najmanje osam radnika u vrtu.

Prema procjenama iz 2023. godine, rekonstrukcija imanja koje je napravljeno još u 19. stoljeću mogla bi koštati 30 miliona eura, a zemljište je registrovano na Orbanovog oca.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo