17°C
Mostar 20°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 17°C

01.04.2024 / 13:05 BiH - Ermin Hodžić

Javna kuhinja Merhameta Goražde uz dnevne obroke i peciva priprema i iftare

Javna kuhinja Regionalnog odbora Merhameta u Goraždu tokom mubarek ramazana radi pojačaim intenzitetom. Pored redovnih dnevnih obroka i pekarskih proizvoda, svakodnevno se pripremaju i iftari.

Direktor RO Merhameta Goražde Ermin Hodžić naglašava da se zahvaljujući dobrim ljudima, organizacijama i pojedincima na dnevnoj bazi pripremaju kvalitetni obroci.

- Uz oko 200 redovnih obroka za korisnike javne kuhinje, dnevno se u prosjeku priprema 50 do 100 iftara koje dijelimo i organizujemo i u povratničkim mjestima, a jučer smo organizirali iftar u džematu Kaoštice u Višegradu. Sve to činimo zahvaljujući dobrim ljudima, pojedincima, organizacijama, privrednicima koji su svojim donacijama željeli obezbjediti iftar ili dnevni obrok ljudima u potrebi - kazao je Hodžić.   

Dodaje da pored pripreme obroka i tokom ovog ramazana Merhamet vrši podjelu prehrambenih paketa.

- Do sada smo podijelili oko 300 prehrambenih paketa i do kraja ramazana planiramo još toliko posebno u povratničkim mjestima u Foči, Čajniču, Rogatici, Rudom. Stojimo na raspolaganju svima koji žele da učine dobro djelo posebno tokom mubarek mjeseca i da obezbijede obroke za ljude u potrebi, kroz donacije u hrani ili novcu, svejedno je. Uglavnom mi ćemo se potruditi da to stigne do onih kojima je najpotrebnije - kazao je direktor RO Merhameta Goražde.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo