18°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 18°C

30.03.2024 / 10:03 Muzika i Film - Iznimno dirljiv

Na Netflix stigao film po nevjerovatnoj istinitoj priči: 'Držite kutiju maramica kraj sebe'

Na Netflix stigao film po nevjerovatnoj istinitoj priči: 'Držite kutiju maramica kraj sebe'
Foto: YouTube
Na praznični vikend, na Netflix je stigao film The Beautiful Game, koji se temelji na nevjerovatnoj istinitoj priči. Radnja prati ekipu fudbalera beskućnika tokom Svjetskog kupa za beskućnike. Bill Nighy glumi trenera ekipe, Mala, koji pokušava povesti ekipe do svjetske slave na turniru u Rimu.

Micheal Ward glumi problematičnog, ali talentovanog napadača Vinnyja.

Iako je film inspirisan pravim svjetskim prvenstvom u fudbalu beskućnika, snimljen je u saradnji i uz podršku fondacije turnira, no događaji prikazani u filmu su izmišljeni. Filmaši su rekli da su upotrijebili niz različitih stvarnih priča iz stvarnog života kako bi pomogli u formuliranju cjelokupnog scenarija i zapleta.
 

"Svjetsko prvenstvo za beskućnike naš je doprinos rješavanju problema beskućnika širom svijeta, ali ima još puno toga za učiniti. Dokazali smo koliko fudbal može biti moćan kada se primijeni na društveni problem i nastavit ćemo nastojati učiniti više", izjavio je predsjednik i osnivač Svjetskog prvenstva u fudbalu za beskućnike, Mel Young.

Nada se da će The Beautiful Game nadahnuti više ljudi da se pridruže i podrže buduća svjetska prvenstva za beskućnike.

"Svi zajedno možemo ciljati da zauvijek okončamo beskućništvo", dodao je Young.

Film je na Netflix stigao 29. marta, a oni koji su ga već pogledali tvrde da je riječ o iznimno dirljivom filmu.

"Predivan film", "Držite kutiju maramica kraj sebe dok gledate film jer biste mogli pustiti suzu ili dvije", "Obavezno pogledajte The Beautiful Game. Tako je dirljiv, poseban i važan", neki su od komentara.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo