14°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 13°C

29.03.2024 / 14:11 Fudbal - Old Firm

Poništena zabrana gostujućih navijača na derbijima Celtica i Rangersa

Poništena zabrana gostujućih navijača na derbijima Celtica i Rangersa
Foto: The Celtic Star

Navijačima škotskih prvoligaša Rangersa i Celtica bit će dopušteno kupovati ulaznice za gostujuće utakmice svojih klubova sljedeće sezone nakon što je Škotska profesionalna nogometna liga (SPFL) u petak rekla da će klubovi ponuditi raspodjelu od oko postotaka.

Gostujući navijači nisu bili prisutni na nedavnim derbi utakmicama Old Firma zbog spora oko ulaznica i oko sigurnosti navijača. Prema novoj raspodjeli, oko 2.500 navijača Celtica moglo bi pratiti svoj klub na stadionu Ibrox, dok oko 3.000 navijača Rangersa može putovati na Celtic Park.

"Ovo će stupiti na snagu od sezone škotskog Premiershipa 2024./25., pod uvjetom da su svi potrebni zahtjevi zadovoljeni i na Ibroxu i na Celtic Parku", stoji u priopćenju SPFL-a. "To ne utječe na preostale dvije prvenstvene utakmice između klubova u sezoni 2023./2024., koje će se igrati bez gostujućih navijača."

Celtic je na vrhu lige nakon 30 kola s bodom više od drugoplasiranog Rangersa koji ima i utakmicu manje. Prošli mjesec, Rangers je bio prisiljen otkazati sve ulaznice koje su kupili Celticovi navijači za utakmicu Škotske ženske Premier lige na Ibroxu zbog rizika od izbijanja nereda koji postoji jer navijačke tribine nisu odvojene.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo