15°C
Mostar 18°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

29.03.2024 / 09:13 Fudbal - Dean Klafurić

Trener Veleža protiv Željezničara večeras najavljuje pobjedu

Trener Veleža protiv Željezničara večeras najavljuje pobjedu
Foto: Fena

Protiv Željezničara idemo na pobjedu kao i u svakoj utakmici, fokusirani smo, spremni i veselimo se što ćemo igrati na kultnom stadionu kao što je Grbavica, najavio je večerašnju utakmicu 24. kola WWin lige BiH trener Veleža Dean Klafurić.

- Utakmica protiv Želje prva nam je u nizu, to je derbi koji traje desetljećima i naravno da je svima nama dodatni motiv igrati takve utakmice. Željezničar se pojačao u ovom prijelaznom roku, a i prije su imali jak kadar i igraju puno organiziranije, discipliniranije, taktički puno bolje u obje faze i to ih je dovelo do dobrih rezultata, pogotovo u derbiju protiv Sarajeva. Mislim da je čudno da se na tabeli nalaze na tom mjestu na kojem se nalaze jer po svojoj kvaliteti zaslužuju bolje - kazao je Klafurić.

Velež je u posljednjem kolu prije reprezentativne pauze svladao Igman na svom terenu (2:0), prekinuvši tako niz od šest utakmica bez pobjede.

- Reprezentativna pauza dobro nam je došla. Napravili smo dva trenažna mikro ciklusa i obnovili fizičke kapacitete, a radili smo i na taktici i moram pohvaliti igrače za izvrstan pristup radu, posvećenost, profesionalnost jer su dobro odradili ove dane koji su iza nas - kazao je trener Rođenih.

Kada je u pitanju igrački kadar Klafurić ne može računati na Vitu Čaića, koji zbog upale sinusa ne može trenirati, te Giorgija Guliashvilija.

Igrač Rođenih Klemen Šturm kazao je kako na Grbavici nije lako igrati, ali da su spremni.

- Pauza nam je dobro došla, odmorili smo se i dobro pripremili, ali morat ćemo biti na sto posto ako želimo protiv Želje osvojiti bodove, moramo biti čvrsti i agresivni i drago mi je da ćemo imati veliku podršku s tribina. Veselim se ovoj utakmici i nadam se da ćemo pobijediti - kazao je Šturm.

Utakmica Željezničar – Velež igra se od 20 sati, a u petak će biti odigrana još dva susreta 24. kola. Od 14 sati u Konjicu se sastaju Igman i Sloga, a u 16 sati Tuzla City i Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo