14°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 13°C

28.03.2024 / 07:32 Fudbal - Senzacionalan transfer

Neymar je spreman odreći se bogatstva i vratiti se u Evropu

Neymar je spreman odreći se bogatstva i vratiti se u Evropu
Foto: Agencije
Neymar je prije sedam godina napustio Barcelonu u transferu koji i danas rekordno visok, a prema pisanjima španskih medija čini se da bi ponovno mogao na Camp Nou.

Nakon što ga je Barca 2017. prodala Paris Saint-Germainu za 222 miliona eura, Neymar je prošle godine za 90 miliona eura prešao u Al Hilal iz Saudijske Arabije u kojem igra za plaću od 150-160 miliona eura po sezoni. Trenutno se oporavlja od puknuća prednjih križnih ligamenata lijevog koljena.

Za Al Hilal je odigrao tek pet utakmica, postigao jedan i asistirao za tri gola prije no što se povrijedio na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2026. koju je Brazil igrao kod Urugvaja u oktobru prošle godine.

Nakon što je otkriveno da neće moći nastupati do kraja sezone, Al Hilal je reagovao tako da ga je uklonio s popisa registrovanih igrača kako bi napravio mjesta za još jednog stranca u svom rosteru. Ipak, klub očekuje njegov povratak.

Španski mediji sad pišu da je 32-godišnji brazilski napadač u kontaktu s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom i da su ti kontakti rezultirali njegovom željom za povratkom. Igrajući za Barcu, Neymar je osvojio osam trofeja, među kojima i onaj za najbolju ekipu u Ligi prvaka te dva za najbolju u španskom prvenstvu. Ukupno je za Barcelonu odigrao 186 utakmica uz učinak od 105 golova i 76 asistencija.

Neymarov mogući povratak u Barcu, navode Španci, realnije je očekivati u ljeto 2025., kad mu istekne ugovor, nego sad.

Razlog su finansijski problemi u katalonskom klubu, koji želi i vidjeti koliko je Neymar uopće fizički spreman za napore u La Ligi i Ligi prvaka. Također, treba vidjeti i za koju bi plaću Neymar bio spreman igrati u svom mogućem drugom mandatu u Barci.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo