14°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 13°C

27.03.2024 / 17:42 Ostali sportovi - Kraj saradnje

Ovako je Goran Ivanišević reagovao na otkaz od Novaka Đokovića

Ovako je Goran Ivanišević reagovao na otkaz od Novaka Đokovića
Foto: Profimedia

Bivši osvajač Wimbledona hrvatski teniser Goran Ivanišević više nije trener prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, objavio je srpski teniser na svom Instagramu.

Saradnja Ivaniševića i Đokovića trajala je skoro šest godina i u tom je razdoblju Đoković postao najbolji teniser u historiji. Srpski mediji objavili su vijest uz napomenu da je šokantna i neočekivana.

Nakon Đokovićeve objave Ivanišević je sve komentirisao uz samo dva emotikona.

"Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja smo htjeli uvesti inovacije i unijeti malo magije posluživanja u naš duo. Zapravo, ne samo da smo donijeli servis, već i puno smijeha, zabave, broj jedan na ljestvici na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame?" napisao je Đoković na svom Instagramu.

"Goran i ja prije nekoliko dana odlučili smo prekinuti suradnju. Naša hemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da osim što smo zajedno osvajali turnire, imali smo i sporednu bitku u Parchisiju koja je trajala... mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju. Volim te", zaključio je Novak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo