12°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

25.03.2024 / 14:00 Ekonomija - Federalni ministar rada

Delić: Ove jeseni pripremamo najveći i najsveobuhvatniji sajam zapošljavanja

Delić: Ove jeseni pripremamo najveći i najsveobuhvatniji sajam zapošljavanja
Foto: Facebook
Planiramo niz aktivnosti koje će pratiti sajam, stvarajući prilike za susrete, razmjenu iskustava, sticanje novih vještina i otvaranje vrata ka novim mogućnostima zapošljavanja, rekao je ministar Delić.

"U saradnji sa suorganizatorima - Federalnim ministartsvom razvoja, obrta i poduzetništva, Federalni zavod za zapošljavanje i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, partnerima iz agencija za posredovanje u zapošljavanju - AVS Agencija za posredovanje i usluge, MojPosao.ba, E.R.M. Company iz Cazina, Bloomteq, Selsar Company i ClipCon Agencija za zapošljavanje & Employer Branding, Udruženje poslodavaca u FBiH i Privredna / Gospodarska komora FBiH - Chamber of Economy of FBiH, te 50 - 100 najvećih poslodavaca u FBiH, pripremamo revolucionaran pristup povezivanju poslodavaca i potencijalnih zaposlenika", stoji u objavi federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića.

Delić je dodao da je cilj pokrenuti potpuno novi način pristupa zapošljavanju, osiguravajući da svaki korak bude usmjeren prema istinskom prepoznavanju potreba radnika i poslodavaca.

"Planiramo niz aktivnosti koje će pratiti sajam, stvarajući prilike za susrete, razmjenu iskustava, sticanje novih vještina i otvaranje vrata ka novim mogućnostima zapošljavanja", rekao je Delić.

"Pratite nas i ostanite u toku s našim najnovijim informacijama i obavezno planirajte posjetiti sajam, bilo da ste poslodavac ili da tražite posao ili ste učenik/student završne godine koji po prvi put izlazi na tržište rada!!!", naveo je ministar Delić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo