14°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 13°C

22.03.2024 / 17:11 Tenis - Legendarni Amerikanac

Roddick u svom podcastu kritikovao Đokovića: Potez očajnika

Roddick u svom podcastu kritikovao Đokovića: Potez očajnika
Foto: Profimedia
Prema mnogima najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (36) odlučio je odustati od turnira u Miamiju nakon šokantnog ispadanja na Indian Wellsu. Podsjetimo, Đoković je u 3. kolu ATP turnira iz serije Masters 1000 ispao zbog 20-godišnjaka i 123. igrača svijeta, Talijana Luce Nardija.

Nardi je ovom je pobjedom postao najslabije rangirani igrač koji je pobijedio Đokovića, što na turnirima iz serije Masters 1000, što na Grand Slam turnirima. Meč je obilježila neobična situacija viđena u trećem gemu drugog seta. Nardi je na break-lopti mislio da je Đoković servirao dvostruku grešku, stao je na trenutak, ali je ipak bezvoljno vratio lopticu u teren. Novak je nakon toga odigrao jedan udarac, ali je onda i on stao, izgubio poen, nakon čega je došlo do svađe sa sucem, prenosi Index.

Đoković je žestoko protestovao kod suca: Jasno je stao i – to je to. I ja sam stao. Čovjek je odigrao i stao. Situacija je bila takva da je on mislio da je lopta u autu i samo je stao. To je to."

Međutim, sudac je ostao pri odluci: "Razumijem šta želiš reći, ali za mene to nije prekid poena, nije osnova da on izgubi poen. Ako je viknuo ‘aut’ ili pokazao tako nešto, onda u redu, ali nije učinio ništa da zapravo zaustavi poen."

Nakon što je odlučio pauzirati i propustiti turnir u Miamiju mnogi su počeli špekulisati kako se polako bliži kraj velike Đokovićeve karijere te da će Beograđanin sve teže igrati protiv mlađih konkurenata. Đokovića je zbog ponašanja u meču protiv Nardija kritikovao i legendarni Amerikanac Andy Roddick koji je u svom podcastu "Served with Andy Roddick" rekao:

"Bio je to potez očajnika. Ne vidim zašto bi Novak bio toliko očajan protiv 123. na svijetu. Pod jedan, momak nije prestajao igrati. Gle, nije stao. Imate 27 isječaka Đokovića gdje, i ja to stvarno mrzim, on vraća sat 13 godina unazad i očekuje da zapamtimo jedan poen, a kao da nema znaka da je Novak stao, ali zapravo on staje više nego Nardi u tom trenutku.

Nardi nije stao s igrom. Čak i ako vaš protivnik stane, to ne znači da morate i vi. upravo suprotno! Ako oni stanu, ti nastaviš, osvajaš bod. Kao da si odabrao - pod jedan, biti u krivu o onome što neko drugi radi. Onda doneseš pogrešnu odluku oko nastavka poena, onda se požališ sucu i kasnije to spomeneš mlađem igraču, koji je u tom rukovanju doživio najveći trenutak u karijeri."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo