8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

20.03.2024 / 10:50 Fudbal - Bivši igrač Barcelone

Arda Turan mora platiti preko pola miliona eura zbog prevare

Arda Turan mora platiti preko pola miliona eura zbog prevare
Arda Turan / Agencije
Bivši turski reprezentativac Arda Turan (37) imao je bogatu karijeru koju je završio u septembru prošle godine.

Turski ofanzivac nastupao je za Galatasaray, Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelonu i Basaksehir. Najbolje godine proveo je u španskim velikanima, s kojima je osvojio deset trofeja i tome dodao tri s Galatasarayom. Turan je zaradio milione, ali sada je pretrpio ozbiljan finansijski udarac.

Turčina je kazneni sud Barcelone osudio zbog utaje poreza španske porezne uprave 2015. i 2016. godine. Turanu je izrečena uslovna kazna od ukupno godinu i pol dana zatvora, a uz to mora platiti kaznu od 617 773 eura u šest rata kako bi izbjegao odsluženje kazne.

Također, Turan ne smije u roku od dvije godine počiniti nikakvo kazneno djelo koje bi moglo aktivirati Zatvorsku kaznu.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Turan je 2021. godine prevario državu za više od 800 000 eura, a sada mu je većina tog djela dokazana sudskim putem.

Turan je prije par godina također ostao bez velike količine novca. Tada je prozvao Secila Erzana, direktora podružnice banke sa sjedištem u Istanbulu, te izjavio da ga je on prevario: "Rekao mi je: 'Ko god uloži u ovaj fond, zaradit će.' Uložio sam više od 13 miliona eura. Sav novac i trud, sve što sam godinama radio, odjednom je nestalo. Uništeni su moj novac i trud. Žao mi je, ovo me potpuno iscrpilo. Sva moja ušteđevina izgubljena je u trenu."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo