6°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

20.03.2024 / 08:37 Muzika i Film - Bh. oskarovac

Tanović: Odlučio sam da moja djeca ipak odrastaju u BiH

Tanović: Odlučio sam da moja djeca ipak odrastaju u BiH
Screenshot: HRT
Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović govorio je o manje poznatnim detaljima iz svog života.

Tanović je bio gost talk showa "U svom filmu" na HRT-u, a dotakao se brojnih tema. U emisiji je otkrio i da upravo snima drugu sezonu nagrađivane krimi serije Kotlina, dovršava film Nakon ljeta i priprema film o ratu u Ukrajini, gdje je nedavno i boravio.

Kaže kako je dobivao raznorazne ponude u životu, ali i pozive iz Hollywooda.

"Ja sam živio u Parizu. Kad su me zvali u Ameriku, rekao sam da znam za 'američki san', ali ja živim francuski. Meni je u Parizu bilo jako lijepo. Taman smo se nekako sredili, žena i ja. Nakon što je par puta došla u Hollywood sa mnom, kad se ukazala mogućnost da ostanemo, a imao sam zaista jako puno ponuda, sjeli smo, popričali i shvatili da ne želimo podizati djecu u tom okruženju", otkrio je Tanović.

Nakon 10 godina u Parizu, sa suprugom Francuskinjom Maeylis de Rudder s kojom ima petero djece – tri kćeri i dvojicu sinova, odlučuje preseliti u Sarajevo gdje živi već 15-ak godina.

"Sva djeca govore engleski, bosanski i francuski, a dvije kćeri govore i korejski, vole njihove filmove i glazbu, i bile su tamo dva mjeseca i radile na nekom festivalu. Htjeli smo da naša djeca dobiju dio slagalica koje nisu imali, da imaju i taj bosanski dio u sebi", poručio je, između ostalog, Tanović u emisiji na HRT-u.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo