15.03.2024 / 13:31 Politika - Nižem Novgorod

Vujičić i Mazalica učestvuju na posmatranju 8. predsjedničkih izbora u Rusiji

Vujičić i Mazalica učestvuju na posmatranju 8. predsjedničkih izbora u Rusiji
Miroslav Vujičić
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić i poslanik u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica učestvuju na posmatranju 8. po redu predsjedničkih izbora u Rusiji koji se održavaju od 15-17.3.2024.godine.

"Srđan Mazalica i ja posmatramo 8. predsjedničke izbore u Nižemu Novgorodu koji ima oko 3. miliona glasača. Izbori teku u skladu sa zakonom i specifičnostima Rusije koja ima više vremenskih zona. Bili smo u Centru za kontrolu Niženovogoradske oblasti gdje je prisutno 6.000 posmatrača na 2.500 biračkih mjesta. Na biračkim mjestima koje smo obišli glasanje teče mirno bez bilo kakvih problema", kazao je Vujičić.

Na predsjedničkim izborima u Rusiji pravo glasa ima više od 112. miliona glasača. Četiri kandidata učestvuju u trci za izbor predsjednika od čega su tri kandidata nominovale partije dok je jedan je nezavisni kandidat: Leonid Slutski Liberalno-demokratska partija, Vladislav Dankov „Novi Ljudi“ i Nikolaj Haritonov Komunistička partija, dok je dok je aktuelni predsjednik Rusije Vladimir Putin nezavisni kandidat.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo