12.03.2024 / 13:50 Fudbal - London

Prvog dana ramazana Arsenal na svom stadionu otvorio mesdžid

Prvog dana ramazana Arsenal na svom stadionu otvorio mesdžid
Foto: Facebook

Arsenal je prvog dana odabranog mjeseca ramazana odlučio je napraviti gest vrijedan hvale kojim je pokazao da misli i na svoje uposlenike i navijače koji su islamske vjeroispovijesti, a kojih ima dosta.

Naime, londonski gigant je na Emirates stadionu otvorio posebnu prostoriju u kojoj će oni koji praktikuju vjeru moći da se mole Bogu.

Mesdžid na Emiratesu je otvorio član ovog tima, Mohamed El-Neny, 31-godišnji Egipćanin koji je dugogodišnji član Topnika.

"Jako sam ponosan što sam otvorio naš mesdžid za molitvu igrača na stadionu Emirates. Imati ovaj prostor za razmišljanje i molitvu promijenit će živote budućih fudbalera Arsenala. Stvarno sam zahvalan osoblju i svima koji su sudjelovali u tome da se ovo dogodi u Arsenalu", poručio je Elneny nakon što je svečano otvorio mesdžid.

I am so proud to have opened our player prayer room at Emirates Stadium. Having this space to contemplate and pray...

Posted by Mohamed El-Neny on Ponedjeljak, 11. mart 2024.

Arsenal je jedan od najvećih evropskih i svjetskih klubova, 13 puta je bio prvak Engleske i 14 puta je osvajao FA Cup.

Ove sezone je ponovo u borbi za titulu šampiona u Premiershipu i trenutni je lider na tabeli sa 64 boda koliko ima i Liverpool, dok je City treći sa jednim manje.

U narednom kolu Arsenal će na gostovanje Građanima i upravo bi ta utakmica u mnogom mogla da odluči ko će nastaviti šampionsku trku.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo