10.03.2024 / 18:44 Fudbal - Drama u Premier ligi

Remi Liverpoola i Manchester Cityja po mjeri Arsenala

Remi Liverpoola i Manchester Cityja po mjeri Arsenala
Foto: Manchester City

Derbi meč 28. kola engleske Premier lige odigrali su na Anfield Roadu Liverpool i Manchester City, a uzbudljiva utakmica nije dala pobjednika jer je meč završen neriješenim rezultatom 1:1.

Do vodstva su prvi stigli gosti, koji su u 23. minuti poveli golom Johna Stonesa nakon kornera koji je fantastično izveo asistent Kevin de Bruyne.

Liverpool je imao brojne šanse, ali je uspio iskoristiti tek onu najbolju koja je stigla u 50. minuti. Ederson je napravio prekršaj i dosuđen je jedanaesterac, a siguran izvođač bio je Alexis Mac Allister koji je pogodio za 1:1.

Do kraja utakmice su obje ekipe imale nekoliko sjajnih prilika. Domaći su prijetili preko Darwina Nuneza i Luisa Diaza, a gosti preko Phila Fodena i Jeremyja Dokua, koji je u 89. minuti pogodio stativu i propustio zlatnu priliku da svom Cityju donese sva tri boda.

Na kraju su se remiju Liverpoola i Cityja najviše obradovali u Arsenalu, koji je ostao prvoplasirani tim na tabeli sa 64 boda. Liverpool i City imaju po 63 i to garantuje nevjerovatno zanimljivu šampionsku utrku u Premier ligi u posljednjih deset kola.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo