10.03.2024 / 14:33 BiH - Prepoznatljiva lokacija

Nihad Uk najavio izgradnju fontane u samom centru Sarajeva

Nihad Uk najavio izgradnju fontane u samom centru Sarajeva
Foto: Nihad Uk / Facebook
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk najavio je skori početak izgradnje fontane ispred Doma Oružanih snaga BiH koji se nalazi u samom srcu Sarajeva.

Prema riječima kantonalnog premijera, fontana će biti izgrađena na mjestu gdje se danas nalazi parking, a fasade okolnih zgrada će biti osvježene.

Naveo je da u "najljepši dio Sarajeva" dolazi velika promjena jer će "sivilo i gužvu parkirališta" zamijeniti "atraktivna fontana i žubor vode".

"A, stara zgrada će doživjeti transformaciju kroz novu fasadu kojom će dobiti potpuno novi imidž. Vlada Kantona Sarajevo, zajedno sa Općina Stari Grad Sarajevo i njenim načelnikom Irfan Čengić, preuzela je obaveze finansiranja rekonstrukcije jedne od najljepših zgrada ovog dijela Sarajeva i njene vanjštine koja će dobiti potpuno novi identitet", kazao je Uk.

"Naša inicijativa još jedan je korak prema modernizaciji grada i stvaranju prijateljskog i čistog okruženja, sa što manje automobila i zagađenja. Fontana ispred Doma oružanih snaga BiH planirana je kao centralna tačka prostora koji će vizualno objediniti Umjetničku galeriju, prostor ispred Prve gimnazije i Umjetničke škole u skladnu cjelinu s već postojećim parkom "Alija Izetbegović. Kreiramo jedan potpuno novi prostor u kojem će se osjećati puls zajedništva i života Sarajeva", dodaje Uk.

Velika promjena dolazi u srce grada, u najljepši dio Sarajeva. Sivilo i gužvu parkirališta ispred Doma oružanih...

Posted by Nihad Uk on Subota, 9. mart 2024.
(Vijesti.ba)

Izdvajamo