09.03.2024 / 21:36 Fudbal - Super liga Srbije

Derbi između Crvene zvezde i Partizana završen bez pobjednika

Derbi između Crvene zvezde i Partizana završen bez pobjednika
Foto: Kurir
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana remizirali su rezultatom 2:2 na Stadionu “Rajko Mitić” u 24. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je od starta utakmice pritiskala protivnika i imala je kontrolu nad igrom. Branili su se gosti, iako je Zvezda stvarala šanse i propustila nekoliko njih. Najbolje prilike imali su Bukari i i Ivanić, koji je pogodio stativu.

Pritisak domaćih urodio je plodom u 44. minuti meča, kada je nakon centaršuta sa desne strane pogodio Uroš Spajić.

Kada su svi mislili da će Zvezda otići na odmor sa jednim golom prednosti, u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena Mateus Saldanha je pogodio za izjednačenje i odlazak na odmor.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Partizan je nakon brzog kontranapada preokrenuo. Zahid je u kontru izbacio Kalulua, a ovaj proslijedio loptu u mrežu Glazera za 1:2.

Od tada je počela opsada gola Partizana, koji nije uspijevao smiriti igru i uspostaviti kontrolu nad posjedom lopte.

Kazna je stigla u 67. minuti kada je Hwang u iz kornera šesnaestercu pronašao neshvatljivo usamljenog Ndiayaea, a njemu nije bilo teško sa pet metara pogoditi za 2:2.

Partizanu je u ovoj utakmici bilo još teže nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Severina u 74. minuti.

Nova šansa za Crvenu zvezdu došla je u 86. minuti. Mimović je poslije gužve u šesnaestercu Partizana pogodio prečku, ali lopta se ne odbija u gol.

Opsada gola golmana Jovanovića se nastavila do samog kraja. Imala je Crvena zvezda još šansi, ali Bukarijev šut je odbranio golman, a odbijanac nije uspio pospremiti u mrežu Ndiaye.

Ostalo je na kraju 2:2, što znači da nema promjena na tabeli Superlige Srbije, te Partizan i dalje ima jedan bod prednosti nad gradskim rivalom.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo