09.03.2024 / 21:16 Fudbal - Remi na Koševu

Rožman: Penal nije postojao; Mulalić: Malo smo se prepali

Rožman: Penal nije postojao; Mulalić: Malo smo se prepali
Foto: FENA
Ekipa Sarajeva večeras je remizirala protiv Igmana (2:2) na Koševu, u susretu 22. kola WWin lige BiH.

Trener bordo tima Simon Rožman nakon utakmice je kazao:

"U prvom poluvremenu smo imali nekoliko situacija u zadnjoj trećini terena gdje bi morali biti malo mirniji. Stativa, još tri-četiri idealne situacije...Ne odemo u vodstvo i onda penal koji apsolutno ne postoji. Žele nas sigurno demoralizirati do kraja (nije naveo na koga tačno misli, op. a.)... I onda comeback. Malo sreće, malo svega... Mislim da momci stvarno rade koliko god su sad u teškoj situaciji. Sretan sam da smo došli do toga, čak smo na kraju imali dvije super prilike da meč okrenemo u svoju korist".

Na konstataciju da nedostaje kreacije u igri Sarajeva, Rožman je istakao:

"Slažem se apsolutno. Vidjeli ste kako dobro dolazimo do zadnje trećine terena, tamo nam onda fali zadnji pas, šut, dribling... Ima puno toga za popraviti".

Na pitanje šta je rekao igračima nakon utakmice, Slovenac je odgovorio:

"Očito je da se trudimo. Da dolazimo do situacije, imali smo 25 šuteva na gol, ne dozvolimo puno protivniku, ali sve ide u gol. Onda ti još neke stvari ne idu priliku. Mislim da penal nije bio ni blizu. Ali nema plakanja, za tri-četiri dana igramo novu utakmicu, vjerujem da će nas nekad rezultat nagraditi. Svašta se događa, udarci sa svih strana, vidjet ćemo, za tri-četiri dana je nova utakmica".

Prvi stručnjak Sarajeva nešto kasnije se obratio i predstavnicima medija na press-konferenciji.

"Dobili smo gol iz nepostojećeg penala. To više nije slučajno. Gol Zvijezdi, pa sad ovo. Do kraja smo išli u ring, isplatilo nam se. Vratili smo se. Imali smo još na kraju dvije-tri sporne situacije. Apsolutno nismo zadovoljni. Ako su nas željeli slomiti na taj način - neće“, započeo je Rožman.

"Odigrali smo dosta solidno. Fali taj zadnji pas, fali gol da bi nas malo opustilo i nagradilo. Već par utakmica suparnici iskoriste sve što pripreme. Tako da smo u lošem momentu. Pohvalio bih igrače, nisu odustali. Prvi put u ovoj polusezoni smo se vratili. Vratila se energija ove sedmice“, nastavio je.

"Vjerujte da jako puno treniramo reakcije na uzete lopte. Jednostavno, ne otkoči nas. Onda ideš all-in i počinjemo igrati kako bi htjeli. Puno kočnica, puno 'demorala' sa svih strana. Njima je u datom momentu najgore. Puca na nas sa svih strana. Vjerujem da će nas nagraditi“, kazao je Slovenac.

Almedin Ziljkić nije bio ni na klupi, ali strateg Sarajeva nije želio govoriti o tome.

"Ne bih o tome. On nije bio danas u kadru. Imamo vremena u sljedećim danima da razgovaramo o njemu“, izjavio je trener ekipe sa Koševa.

Mulalić: Malo smo se prepali, nismo vjerovali da vodimo

Nakon meča, na press-konferenciji novinarima se obratio trener Konjičana Edis Mulalić.

"Da nam je neko ponudio 2:2 prije utakmice, čovjek bi bio zadovoljan. Pet minuta pred kraj vodiš 2:0. Malo smo se onda prepali i nismo vjerovali da vodimo, poslije trebaš izgubiti. Sarajevo je uvijek opasno i može te kazniti. Šta možemo? Samo dati igračima veliki kompliment za požrtvovanost. Držali smo se plana cijele utakmice, to nas je nagradilo. Ostaje žal jer si vodio pet minuta prije kraja 2:0. Kompliment igračima. Kada vidimo klupu, imamo preko 12 igrača ispod 21 godine. Momci su izgarali, borili se, pratili upute. Kada odskočimo od rezona, napravimo sami sebi problem. Svaki bod je bitan, pogotovo protiv Sarajeva na Koševu je velika stvar za nas“, kazao je trener Igmana.

Istakao je kako mu je teže boriti se za opstanak, nego za vrh.

"Situacija nije lagodna. Pokušavamo izvući neke stvari. Da je lako, nije. Svaka utakmica je finale prije finala. Pritisak je svugdje pritisak, da li u gornjem dijelu tabele, ili donjem. Ovdje malo više glava propada nego kada se boriš za gore. Ne želiš nikoga razočarati. Nije lako, a šta će na kraju ispasti, ne znam“, kazao je Mulalić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo