09.03.2024 / 13:17 Fudbal - Alfa i omega bordo tima

Ismir Mirvić poslao jasnu poruku oko svoje sudbine u FK Sarajevo

Ismir Mirvić poslao jasnu poruku oko svoje sudbine u FK Sarajevo
Foto: Instagram

Ismir Mirvić, prvi čovjek FK Sarajevo, oglasio se na svom Instagram profilu uoči večerašnje utakmice bordo tima na Koševu protiv konjičkog Igmana.

Uoči ovog duela, Mirvić je poslao kratku, ali kristalno jasnu poruku koja glasi: "‘Nema nazad"‘.

Podsjetimo, u prošlom kolu, Sarajevo je na Grbavici poraženo od najvećeg rivala rezultatom 3:0, pa će večerašnji duel sa klubom iz Konjica za Bordo ekipu biti prilika za izlazak iz rezultatske krize.



Sarajevo je u velikoj krizi rezultata, dok je Igman u prošlom kolu savladao Široki Brijeg (1:0), te tako prekinuo negativni niz, ali i dalje je tim Edisa Mulalića u žestokoj borbi za opstanak.

"Riješili smo mnogo toga između sebe, imao sa energičnu ekipu na trenigu. Očekujem defanzivnu ekipu Igmana, znaju igrati na rezultat. Što se nas tiče, Krdžalić ide na operaciju koljena, pregledi su to pokazali, Iliev ima kartone, a stanje Mehmedovića ćemo vidjeti danas.

Jučer nije trenirao, pa vidjet ćemo. Očekujem novu energiju, jedva čekam utakmicu i da vidimo šta možemo. Kvalitet nije upitan, odnos je prioritet i da nadam se da su glave na mjestu. Vjerujem u igrače, vjerujem u njihovo zajedinštvo", rekao je jučer na press konferenciji šef struke FK Sarajevo Simon Rožman.

Preostale utakmice ovog kola igraju se u nedjelju i ponedjeljak.

Susret između Sarajeva i Igmana startat će od 18:30 sati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo