09.03.2024 / 08:20 Fudbal - Prve tri utakmice

Počinje važno kolo u WWin ligi, danas padaju brojne odluke

Počinje važno kolo u WWin ligi, danas padaju brojne odluke
Foto: HŠK Zrinjski

U naredna tri dana bit će odigrane sve utakmice 22. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, koje je posebno važno jer se nakon njega kreira konačan poredak koji će odrediti raspored utakmica u preostalih 11 kola.

Ovo je posljednje kolo takozvanog regularnog dijela sezone koji u BiH traje 22 kola, a nakon njegovog završetka - pomoću Bergerovih tablica će biti određen raspored preostalog dijela sezone i zato je za klubove veoma bitno da uoči toga 'ugrabe' što bolju poziciju.

U samom vrhu tabele nema većih nedoumica. Jasno je da će Borac u treći dio sezone ući sa prvog, a Zrinjski sa drugog mjesta. Upravo se ova dva tima sastaju sutra, a taj meč s pravom važi za derbi ne samo kola, već i sezone.

Danas će biti odigrane tri utakmice. Od 13 sati igraju Široki Brijeg i Sloga, od 16 se sastaju GOŠK i Posušje, dok posljednji meč današnjeg programa od 18:30 sati igraju Sarajevo i Igman.

Sutrašnji program od 14 sati otvaraju Zvijezda 09 i Željezničar, dok se već pomenuti derbi Zrinjskog i Borca igra u Mostaru s početkom u 19 sati. Kolo zatvara meč Veleža i Tuzla Cityja, u ponedjeljak u 18 sati.

S obzirom na veliku 'gužvu' među klubovima iz donjeg dijela sezone, svaki bod bi mogao biti bitan i presudan, tako da klubovima uopće nije svejedno hoće li u posljednji dio sezone ući sa osmog, devetog ili desetog mjesta - iako sve tri pozicije na kraju sezone garantuju opstanak u ligi.

Sve utakmice 22. kola WWin lige u direktnom su prenosu na TV Arena Sport.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo