08.03.2024 / 14:16 Košarka - A1 Liga FBiH

Košarkaši Radničkog u Goraždu igraju posljednju utakmicu protiv Visokog

Košarkaši Radničkog u Goraždu igraju posljednju utakmicu protiv Visokog
Foto: FENA

Košarkaški klub Radnički iz Goražda sutra na domaćem terenu igra posljednju utakmicu regularnog dijela sezone A1 lige FBiH, a u goste im dolazi ekipa Visokog koja u dosadašnjih 17. kola nije zabilježila nijednu pobjedu.

Izabranici goraždanskog trenera Hasana Rikala odlično su odradili sezonu koju su krunisali prvim mjestom na tabeli, ali i u preostaloj utakmici neće biti opuštanja, navode u klubu.

- Sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje a tom pobjedom bi definitivno ovjerili prvo mjesto u regularnom dijelu sezone. Igramo protiv ekipe Visokog koja je bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone tako da smo praktično favoriti u ovom susretu, jer zaista igramo dobro u posljednje vrijeme - kazao je kapiten KK Radnički Adi Alikadić.

Naglasio je da će ekipa u sutrašnjoj utakmici nastupiti u kompletnom sastavu te da se aktivno priprema i za narednu sedmicu kada slijedi play off za ulazak u najviši rang bh. košarke u kojem će Radnički igrati protiv ekipe KK Brčko Distrikt.

- Brčko je kvalitetna ekipa i mi idemo prvu utakmicu u goste, dok sedam dana poslije slijedi uzvratni susret. Ekipa Brčkog je nezgodna sa dva Amerikanca i dosta iskusnih igrača ali mi se pripremamo iz dana u dan kako za tu utakmicu tako i nastavak sezone gdje je taj ključni dio. Najbitnije je pobjeđivati i doći do finala i ostvarenja cilja a to je ulazak u Premijer ligu BiH - kazao je Alikadić.

Utakmica Radnički – Visoko igra se sutra u 19 sati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo