07.03.2024 / 20:20 Crna hronika - Banjaluka

Akcija 'Ulog': Uhapšena dva inspektora Poreske uprave RS

Akcija 'Ulog': Uhapšena dva inspektora Poreske uprave RS
Foto: RTRS

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru akcije "Ulog", danas su lišili slobode lica A.M. i Đ.R. iz Srpca, službenike Poreske uprave RS, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela trgovina uticajem i primanje mita.

- Sve aktivnosti se realizuju po naredbama Okružnog suda Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, kojima će nakon kriminalističke obrade lica biti predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim d‌jelima, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Ovim povodom su se oglasili iz Poreske uprave RS-a.

- Ističemo da smo odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših zaposlenih. Poreska uprava Republike Srpske je i do sada preduzimala sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet institucije te aktivno sarađujemo sa policijom i tužilaštvom na otkrivanju zloupotreba u ponašanju naših službenika, saopćili su.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo